Lukijat

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kulinaristit...

Kaukokin olisi halunut liittyä maistelemaan lohta...


..täällä Villa Vaaralassa "rankan" työn jälkeen nauttivat ihanasta itsesavustetusta lohesta ja kermassa hauduteista juureksista ja Aura Gold juustosta.

Haravoitiin pihaa ja muutama kottarillinen tuli taas kaikennäköistä lehteä ja roskaa. Kamu naputellut kasvihuonetta..edistystä taas jonkin verran...kohta kait valmis... (??onko toiveajattelua)

Laitoin lohen marinoitumaan whisky/hunajamarinadiin. Loraus whiskyä ja loraus hunajaa..lohi valellaan sillä. Pinnalle sitruunapippuria ja kalamaustetta. Annetaan marinoitua noin puoli tuntia......Ja savuun noin tunniksi. Siis kilon painoinen lohi.....

Juureskuutioita pannulle...ensin pannulle vettä n. puoli desiä j puoli purkkia Creme Fraiche..ja haudutetaan neste pois ja hiukan suolaa....

Avataan paketti Aura Gold juustoa..leikataan mahtavan paksuja siivuja lautasella ja lohta ja juureksia...lasi punaviiniä Merlot Cabernet Maestro..italialainen viini...ja sitten meneekin kieli mukana ..on niin hyvää.
Suosittelen kokeilemaan...

Nyt sitten mennään pienelle lenkin poikaselle sulattelemaan...ah niin ihanaa oloa...nam ja nam ja nam........

Hyvää lauantai iltaa toivottavat pulleavatsaiset

Krisse ja Kamu!

Posted by Picasa

38 kommenttia:

Hannukka kirjoitti...

Taivaalliselta kuullostaa teidän atrianne - just mun makuun!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

..oli niin hyvää...

Sirkka kirjoitti...

Voi kuinka ihanat kuvat! Me kävimme syömässä ravintelissa pihapuuhastelun jälkeen.. leikkeen aurajuustokastikkeella, eli autajuustoleike..olisi pitänyt ottaa lohta, mutta kun sitä on huomiseksi.. mutta ei kyllä vetänyt vertoja sinun laittamillesi herkkuruuille...vaikkakin täällä myös nyt kaksi pullevatsaa ja mies just vääntämässä pitsaa...iltapalaksi, se on muuten tosi hyvää...

Rita kirjoitti...

Heissan Krisse! Olipa taas mukavan herkullista juttua ihanan kuvakoosteen kera. Tulipa hyvä ja iloinen mieli. Meillä sauna lämpiämässä. Sitten isäntä saa grillata kalkkunaa ja muuta tilpehööriä, jääkaapissa Sauvignon Blanc chileläistä valkkaria odottaa.

Hyvää viikonloppua!

Kirsi kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.Uskon, että Kaukollekin olisi maistunut ;)

Kirsi

Mari kirjoitti...

Ihana kollaasi! Ja maukkaalle kuulostaa aterianne ;)

Karita kirjoitti...

Nam!! Herahti ihan vesi kielelle=))

Karita

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kiva kun taas kommentoitte...kävelyllä käyty laskemassa vatsaa vaan yhtä ähky vieläkin...

Kati kirjoitti...

Voi mitä herkkua olette nauttineet!:P
Kukas tuo pikkukaveri on kuvassa?:)

jaana kirjoitti...

Herkkua syötiin meilläkin tänään; uunilohta uuniperunoiden, salaatin, juustojen, patongin ja hyvän viinin kera. Nam :)

Ihania kuvia!

malla kirjoitti...

mulla olis pakkasessa iso lohi...pitäisköhän kokeilla laittaa se tällä kertaa vaaralan reseptillä;) hyvältä ainaki kuulosti!
mukavaa sunnuntaita!

elina kirjoitti...

Huomenta herkuttelija. Kylläpä vesi herahti kielelle, kun noita kuvia katseli.
Minä täällä vaan laihdutan, eikä kermoista ja lohista ole tietoakaan.Painoa tippunut 8kg, tavoite olisi vielä saada pois 15kg, enkä sittenkään vielä ole lähelläkään ihannepainoa.Kalaa syön kyllä paljon, mutta meillä ei vielä grillikautta ole avattu, pihalla on vielä lunta ja katonkorjaustelineitä.Kun pihaa on vajaa 200neliötä, täytyy valita korjataanko katto, vai grillataanko.

Tytti kirjoitti...

Voi että ,täällä melkein kuola valuu.
Meilläkin alkoi jo grillikausi eilen mutta vaan makkaraa tällä kertaa,maistui kyllä todella hyvältä.
Mukavaa uutta viikkoa sinulle.

Krisse /Vaarala kirjoitti...

kiitos Tytille, Elinalle, Mallalle, Jaanalle ja Katille kun jätitte kommentin.
Kati : Kuvassa meidän Kauko hauveli täyttää kohta kolme vuotta..Benjaminin kaveri.
Elina: Ollaan oltu Pekan kanssa sellaisella matala hiilihydraatti dieetillä missä saa syödä just tuollaista ruokaa. Kolme viikkoa takana mulla 4 kg lähtenyt ja Pekalla 7 kg suosittelen...siis ollaan karpattu. Katso
www.karppausinfo.fi.

Sussi kirjoitti...

Kylläpä kuulosti herkulliselta, tuotahan täytyy kokeilla.

Mukavaa sunnuntaita

T. Sussi

Hannele paratiisi kirjoitti...

Haudutetut juurekset on namia. Vettä en tosin käytä, joko nokare voita kattilassa, tai sitten lohkot uuniin.

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kiitos Sussi ja Hannelen Paratiisi...mukavaa kun kävitte kurkkailemassa...-))

maaretta kirjoitti...

Onpa mukava löytää uusi kiinnostava blogi jälleen!Päädyin tänne Pilviharson blogin kautta, jossa komenttisi kosketti.
Sinulla on näemmä muitakin blogeja, käynpä kurkkaamassa. Olin lähettävinäni jo aiemminkin aamulla kommentin, mutta se ei täällä näykään, minne lienee hävinnyt... Ihanan näköinen miljöö sinulla ja perheelläsi! Tähän aikaan vuodesta olen aina kade etelän keväälle. Meillä kun täällä pohjoisessa riittää vielä lunta ja jäätä...
Mukavaa pyhäpäivän jatkoa!

maaretta kirjoitti...

Tervehdys taas! Näemmä nyt kommentoin urakalla täällä. Olinkin jättänyt kommenttini edelliseen postaukseesi, lähes samanlaisena. Sen sitä saa kun tekee kunnon blogikierrosta :-)

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kiva MaarettA KUN TULIT VIERAILULLE. TÄNÄÄN TÄÄLLÄKIN ILTAPÄIVÄLLÄ TOSI KOVA TUULI TAAS. MEREN RANNALLA TUULEE AINA...hYVÄÄ SUNNUNTAITA SINULLE..

Sirkka kirjoitti...

Tulin kurkkaamaan..joskos se Kamun ihana kasvihuone olisi ollut pystyssä...ei ei en halua hopuuttaa..tuli vain itselleni tauon paikka ja muutenkin täytyi sisätiloihin turvautua, etten saisi vappunenää,..se kun tahtoo kärventyä helposti auringossa..

Krisse oikein aurinkoista ja lämminhenkistä yhdessäoloa.

Krisse /Vaarala kirjoitti...

terve Sirkka! hih hii,,ei oo valmis vielä kun eilen loppu naulat ja kaupat ei ollut enää auki että olis saanut uusia.
tämä päivä mennyt Ellan synttäreillä ja kyläreissuilla.
ensi viikolla pekka töissä iltavuorossa niin ei paljon ehdi nikkaroimaan..mutta toivossa on hyvä elää..:-)

Kati kirjoitti...

Mukavaa alkavaa viikkoa. Kakkutilauksia on tullut kivasti. ;)

elina kirjoitti...

Heippa.
Kyllä tuo karppaus on ihan tuttua, mutta ei sovi minulle.Insuliinin käyttäjänä en voi sellaiseen ryhtyä, vaikka luulisin sen olevan minulaiselleni lihan ja kalan ystävälle helppoa. Diabeteshoitaja uhkaili jotain ketoasidoosista, tai mikä sen nimi nyt olikaan, ketoaineisiin ja myrkytystilaan se liittyi, mutta sinä taidat siitä tietää enemmän.
Hoitaja vaan kielsi sen dietin ehdottomasti. (olen minä salaa vähän kokeillut)
Kiitos, kun autoitte Reettaa.

Sofi kirjoitti...

Hei Krisse! Blogisi on ihana, elämä maistuu siinä, suorastaan uppouduin siihen. Saanhan laittaa blogisi omaan luettelooni?! (Käy toki vastavierailulla)
Sofi

Jossu kirjoitti...

Tuli ihan nälkä. Nyt on melkein yö, eikä voi alkaa kokkaamaan :(

Mukavaa viikkoa Krisselle!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Elina: Tuosta karppauksesta on niin kaikenlaista mielipiettä..ihan terveydenhuollon ammattilaisilta. Lääkärieden jakautuvia mielipiteitä..
Minäkin olen tabletti diabeetikko mutta mulla se karppaus vaikuttaa sokereihin oikein positiivisesti.
pidetään Pekan kanssa hiilari noin 40 g päivässä eli ei ihan alakarppia... vaan hyvä karppia..Ollaan karpattu aikaisemminkin ja aina tulokset puhuvat puolestaan. mutta kun on paljon kiloja hävitettävänä niin pienen tauon jälkeen aina uusi koitos..jos alkaa tuntumaan huonolta sitten lopetetaan..

mimmuli kirjoitti...

Vesi tässä hurahta kielelle kun luin mitä ihania herkkuja=)))Karppasin aikoinani -18 kiloa ja sitten sairastuin ja sain kaiken takaisin=8( Tässä jonkinlaista kasvis/kala karppausta pidän kun en syä lihaa. Aika pienillä hiilareilla menette=OO

Deborah kirjoitti...

Vesihän tässä herahti kielelle jo otsikosta.:) Varsinkin kun olen vähän laihiksella, niin heti kolahti.

Pitääpä joskus kokeilla vihjettäsi.

Edellinen postaus oli myös kiinnostavaa luettavaa.:)

Iloista alkanutta viikkoa!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kitos Deborah ja Mimmuli. meille tuo karppaus sopii niin mahdottoman hyvin. Eikä olla niin tiukkapipoisia ettei kylässä esim syötäisi tarjolla olevia kakkuja ja pullia...sitten taas ruotuun ja asia silla selvä..:-))

Possumamma kirjoitti...

Noniin, nyt onnistuu!:)

Krisse /Vaarala kirjoitti...

..hyvä..että onnistuu..

Subzerock kirjoitti...

Hauskaa oli vastaillessa haasteeseen. Ja ihan hirveä nälkä tuli heti, kun tulin tänne! Kokeilin ekaa kertaa kolmisen viikkoa keskitien karppia ja oli tosi hyvä olo.

Anonyymi kirjoitti...

Subbari..meille käy karppaus kuin nenä päähän....
krisse-

Marge kirjoitti...

Nam!! Sun reseptiäsi täytyy ehdottomasti kokeilla!!! Kiitos, kun jaoit sen kanssamme!

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana kollaasi ja jo hei tuli nälkä.
Oikein ihanaa vappua Vaaralan maille!
Ilona

Mi kirjoitti...

no moi! maailma on pieni paikka :)-olenkin jo tovin seuraillut blogejasi...nyt jätän puumerkkini tännekin.

Anonyymi kirjoitti...

erittain mielenkiintoinen, kiitos

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pikkusiskolle

Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois,
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois,
pölyt tytön polvista pyyhkimään pois.
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi,
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäviksi,kaiken tään pienelle lahjaksi sois.
Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä,
ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Olethan suojana pienelle suuri puu,jotta pienellä juuret vahvistuu.

Kiitos Sirkka!

Kiitos Anne!

Kiitos Possumamma!

Kiitos Possumamma!

Nähdään pian!

see you soon

tausta