Lukijat

tiistai 25. elokuuta 2009

Rupsahda rauhassa ...

..rakkaani mun.

old age Pictures, Images and Photos

Pakko oli tehdä postaus ikääntymisestä ja itsensä hoitamisesta..
En tiedä sohaisenko muurahaispesään...vai en...

Muutamassa blogissa, joita vakituisesti seuraan, on ihmetelty naisten huolimattomuutta hoitaa itseään. Varsinkin meidän pikkuisen vanhempien naisten.

Ihmettelen sitä usein itsekkin. Olkoon että olemme ylittäneet neljänkympin rajan jo aikoja sitten, ei ole mahdotonta laittautua kauniiksi , hoitaa itseään , ehostaa itseään, pukeutua kauniisti..käydä kampaajalla...
Joku ehkä sanoo että se maksaa. Se ei maksa paljon mitään..verrattuna siihen että siitä saa itselleen todella hyvän mielen ja puolisokin tykkää kauniisti laitetusta ja hoidetusta vaimosta.



Ja sama pätee myös miehiin. Minä ainakin haluan että puoliso pukeutuu hyvin. Mukavat vaatteet ja PUHTAAT sellaiset. Parta ajetaan ja ukkeli saa tuoksua hyvälle..yes...

Aging2 Pictures, Images and Photos

Ja olen ylpeä kun joku kehuu että onpas nuorekas mies..mummin rinta röyhistyy rottingille...

Ja olen ollut todella otettu kun lastenlasten kaverit sanovat että ei meillä ole tuon näköistä mummoa..ei teidän mummo oo mummon näköinenkään. ...

Kaiken saa kun huolehtii itsestään ..näytetään nuoremmille mallia miten ikääntyä olematta homsuinen vanha mummo...naiset yli viisikymppiset hoitakaamme itseämme..olkaamme iloksi muille ja nauttikaamme elämästä..puolisoidemme , lastemme ja lastenlastemme kanssa..
olkaamme huoliteltuja, aikuisia naisia.

ELÄKÖÖN VARHAISVANHUUS !!!!!!!!!

Mukavaa elokuun loppua...

-Krisse-

37 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oikea asenne!!

-TIINA- kirjoitti...

Ihana postaus ja hyvä asenne! Vaatteet ja hiukset saattavat vanhentaa jo vuosilla...

PikkuBertta kirjoitti...

Kiitos postauksesta.Samanlaisia asioita itsekin olen ihmelellyt kanssa sisarissa.Miksi annetaan kehon ja mielen rupsahtaa ja samanlaiseksi ne heihän ukkokullatkin menee.Huolehtikaa ja hoivatkaa itseänne.On kuin rahaa pistäisi pankkiin.

Tarja kirjoitti...

JUST NÄIN! Itse olen nyt vasta nelivitosen hokannut itseni hoitamisen. Toki olen tähänkin asti jotain tehnyt, mutta nyt tsemppaan. Johtuu varmaan siitä, että lapset on jo melkein aikuisia, jää aikaa. Ja, että olen lähtenyt töihin kodin ulkopuolelle, ihmisten ilmoille. Tulee kiinnitettyä enemmän huomiota omaan ulkonäköönsä. Ei se ole turhamaisuutta, jos laittaa lenkkipolulle vähän huulikiiltoa, jos sillä saa itselleen hyvän mielen, niin antaa mennä huulipunat samaan syssyyn.

Kiitos Krisse IHANASTA blogista ja ajatuksistasi. Elämänviisautta....
Aurinkoa päivääsi

Krisse kirjoitti...

Kiitos Tarja,Pikku Bertta,Prinsessa Trio ja Anni..lämmittää mieltä kun annatte kommentin...

malla kirjoitti...

tähän teköö ehottomasti mieli huutaa että:ELÄKÖÖN ELÄKÖÖN ELÄKÖÖN!!!!:D
vai sopiiks se tähän??!!?:))mutta siis pointtina se että nyt tuli kyllä niin HYvää asiaa että just näin!!
mäki,vaikka oonki "vaankotona",meikkaan,laitan hiuksia ja nätit vaatteet joka päivä..pysyy mieliki paljon virkeänpänä ja ukkokulta tyytyväisenä;)
tästä otetaan naiset opiksi!
hyvä krisse!:))

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta! Sattuipa hassu juttu, käyn satunnaisesti vilkaisemassa näitä sun juttuja ja nyt sitten tulin ja teksti sopii mun päivään...
Mulla on tänään syntymäpäivä ja täytän 50 v.

Meikkaan ja käyn kampaajalla; hiuksissa ei näy harmaata (kiitos kampaajan) ja näytän kuulemma nuoremmalta kuin olen :) ja "sisältäkin" tuntuu kolmevitoselta!
Eikä mieskään vastusta ko. ulkokuoren hoitoa :)

Kallistako..., no kampaajalla käynti on tietty melko hintavaa mutta olen ajatellut niin, että voin sen vuoda itselleni hyvällä omalla tunnolla koska ulkonäöstään huolehtiminen on myös kohteliaisuutta muita kohtaan varsinkin kun olen työssäkin tekemisissä asiakkaitten kanssa ja muutenkin. On kohteliasta pukeutua tilanteen mukaan ja pitää huolta, että hiukset ja naama on myös siistit.
Ja sellain juttu vielä, en polta tupakkaa ja alkoholia käytän minimaalisesti niin että en tuhlaa rahaa niihin joten voin 1,5 kuukauden välein käydä "hoidattamassa päätäni" vaikka maksais persikoita!

Anteeks, tulipas pitkä vuodatus mutta aihe osui niin kohdalleen :)

Mukavaa jatkoa nuorekkaalle mummolle, terveisin Kirsikka

Krisse kirjoitti...

Kiitos Kirsikka ja Malla....täysin samaa mieltä kanssnne.
Joskus tuntuu että ajatellaan minuakin turhamaiseksi kun käyn usein tukanleikkauksessa ja värjäyksessä..laitan geelikynnet ja maalaan huulet vaikka menen torille. Se kuluu minun jokapäiväiseen elämään. Ja eläkeläisenä etsin kaikki "halvat" siis edulliset kampaajat ja kynsienlaitto paikat. Ja minulle on kunnia että mies voi olla minusta ylpeä.:-))

Krisse kirjoitti...

Onnea Kirsikalle..:-D

malla kirjoitti...

piti vielä palata sanomaan että blogisi tausta on aivan hurmaava..kolahti:)!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :)
Ja kuule, "tässä iässä" viimeistään voi ajatella, että ihan sama mitä muut ajattelee varsinkin tälläsessä asiassa eli itsestään huolehtimisessa. Mahdolliset arvostelijat taitavat olla vaan kateellisia.
Kiitos "biisilinkistä", kuuntelin muutaman kerran hanat kaakossa!

Kirsikka

Krisse kirjoitti...

Kirsikka ja Malla..:-))

Kati kirjoitti...

Olet oikeassa, ei naisen tarvitse näyttää nukkavierulle tiskirätille. Eikä itsensä laittaminen ole keneltäkään pois, on mukava kuulla kivoja kommentteja että sinähän olet tänään tyylikäs. Wau, toi pukee sinua ja niin edelleen...

Jokainen tekee kuten itse haluaa. Jos joku arvostelee tai paheksuu, niin paheksukoon sitten.

Itse olin pitkään kuin puskajussi, kun en jaksanut kiinnittää huomiota ulkoiseen olemukseeni sairastaessani selkää pahemman kerran.

Nyt kesän mittaan olen löytänyt "itseni" jälleen ja on kiva laittaa itseään nätiksi. Maanantaisen kampaajalla käynnin jälkeen on taas tyyli kohdillaan, hiuksissa tummaa ja hiukan violettiä, pitkät kynnet lakattuna... jee! Ja mikäs sen parempi kun mies katselee taas tiiviimmin ja näyttää noita päitä kääntyvän muutenkin. Toki nautin hyvin naturelliellinä olostakin, aina tilanteen mukaan. Jatketaan samaan malliin ;)

Maria kirjoitti...

Hyvä Krisse!!
Ja saman voisi sanoa kotiäideistä: Olin itse vuosia kotiäitinä ja tuli päästettyä oma olemus aika kamalaan kuntoon. Mihin katosi ilo ja into, halu kauniiseen ja reippaaseen? Pidetään itsestämme ja toistamme huolta -siskot!! Jos joku meinaa jäädä nurkkiin pyöriimään, hiljaa rupsahtamaan, niin haetaan mukaan menoon, olipa ikä mikä hyvänsä! *iso hali* sinulle hyvästä postauksesta! :))

Tytti kirjoitti...

Juuri näin itseään pitää hoitaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.
Kyllä sitä mieluummin katselee hyvin itseään hoitanuttta siinä silmä lepää,on se mies tai nainen.
(itse en lähde koskaan edes kauppareissulle ilman ripsiväriä ja huulipunaa)

Sussi kirjoitti...

Ihan oikeassa olet:)

Mutta tunnen myös työuupumukseen ja masennukseen sairastuneita naisia, joilla voimavarat eivät yksinkertaisesti riitä meikkaamiseen, pukeutumiseen ym.

Krisse kirjoitti...

Sussi..ymmärrän kyllä jos on sairas..masentunut..ei silloin jaksa laittaa itseään..mutta mutta..minä olen kyllä sanonut masentuneelle tutulle että laita ees huulipunaa niin peilistä katsoo ihan erilainen nainen..ja on se auttanut..edes pikkuisen...

elina kirjoitti...

Voi Krisse, minkä teit!!!!! Heti täytyi mennä peiliin kurkistamaan ja samantien marssin ostoksille. Kotiin tuomisina on huulikiilto ja huultenrajauskynä ja vaalea kynsilakka.Uuden pellavakankaankin ostin, jos vaikka saisin tehdyksi jakun syksyä varten. Ei se kyllä mitään auta, peilistä katsoo yhä hompsuinen, lihava, vanha akka.
Nyt alkaa remontti ja jos se ei onnistu, en kehtaa tulla keväällä käymään.
Minä jo kesällä ajattelin, että kyllä on tyylikkäitä "mummoja" ja nuorekkaita, kun tapasin sinut ja Marjan, mutta nyt tuntuu oma olo entistä enemmän repsahtaneelta.
Onhan noita masennusaikoja ja muuten surkeita aikoja täälläkin riittänyt, eikä silloin tosiaankaan käy kampaajat edes mielessä, mutta kyllä itsestään huolehtiminen kummasti virkistää.
Kamulle terveisiä. Siinäpä komea, nuorekas mies, mutta on hänellä simpsakka vaimokin.

Krisse kirjoitti...

Nyt kuules Elina..muista antaa arvo itsellesikin. Sinä et ole mikään lihava vanha...tyylikäs pyoreä naisihminen. Kaunis hoidettu nainen...Kamukin sanoi että huomaa että Elina ei ole vielä kovin vanha...ja meidän P. Sanoo aina totuuden..:-))))))
Siis sinä olet erikoisen tyylikäs rouvasihminen...

Ei vaadita sentään liikaa itseltämme..
Oikein mukavaa keskiviikko iltaa..ja katsos peiliin..siellä kaunis nainen katsoo takaisin..

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Ihana postaus!!!

T: Kristiina :)

Olivieno kirjoitti...

Kyllä täytyy myöntää, että väliin voisi enemmän itsestään huolehtia, kampaajalla käynnistä on... hmm... rikollisen kauan.

Rita kirjoitti...

Hyvä Krisse, tarttee joskus sohaista.. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, mitä kirjoitit.

Itselläni oli jonkinlainen taantuma kausi tuossa kolmenkympin jälkeen, mutta onneksi "heräsin" ja osasin tulkita peilistä näkemääni. Uskon, että terve itserakkaus näkyy habituksessamme ja koko olemuksessamme myönteisenä, onnellisuutena - on sitä syvällistä kauneutta joka loistaa sitten kasvoistammekin.:)

Sirkka kirjoitti...

juuuuu täällä kans yhtyy samanlaisiin seremointiin..hihiiii, huumoria unohtamatta ...se ..se vasta kainis kukka onkin!! hih..ja nuaurua niin, kaik on kaunista...

Hannele mummu kirjoitti...

mutta kun meillä tämän ikäisillä ei ole aikaa moiseen ;)

Krisse kirjoitti...

..minulla menee aamulla puoli tuntia suihkuun tukan kuivaamiseen ja meikkaamiseen..eli minä en kuppaa peilin edessä..
ja se hyvä puuoli on että minä olen eläkkeellä...eli aikaa on itselle, miehelle, lapsille ja lapsenlapsille...

pirjo kirjoitti...

Olen kanssasi täysin samaa mieltä itsensä hoitamisesta. Kyllä itsellenikin tulee hyvä olo, kun on hiukset ym. kuosissaan. Meillä on yksi kroppa, ja kaikki mitä tekee sen "huoltamiseen" on minusta ihan ok. Nautitaan hyvästä olosta hyvällä omallatunnolla.

Anni kirjoitti...

Yhdyn kyllä täysin tuohon postaukseesi.
Hyvä Krisse!

päivi kirjoitti...

hei krisse!
kiva postaus ja täyttä asiaa...
olen ihan samaa mieltä kanssasi :)
en millään suostu muottiin mikä minun ikääni "muka" kuuluisi...
olen samalla tyylillä pukeutunut ja hoitanut itseäni kun ylitin 30- vuoden rajapyykin ja silloinhan se äitiyskin taisi minulla alkaa...
mukavia elokuun lopun lämpöisiä päiviä krisselle,
terkuin päivi

Mantelikakku kirjoitti...

Kommentteja kirvoittava postaus Krisse! Itseasiassa läheltäliippavia asioita tässä viime aikoina miettinyt, ja tunnen pienen omantunnonpistoksen...neljäkymppiä nyt ohittanut...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Krisse! Kyllä me vanhemmatkin naiset saamme ja voimme laittaa itseämme.
Kiitos muuten kun pidät listaa suosikkiblogeistasi, sieltä löysin monta kadonnutta blogia suosikkeihini, kun meidän kone tilttas ja vei suosikkini mennessään. T Riitta, lähempänä kuutta kuin viittäkymmentä ps. sinäkin blogeinesi kuulut suosikkeihini

taburetti kirjoitti...

Puhut asiaa ja tärkeää asiaa,
itsestään huolehtimenen on tärkeää niin itselle kuin läheisille.
Huolehtia itsestä, säilyttää elämän ilo ja jano, nauru ja itku tunteet... elää elämä täysillä nauttien joka hetkestä.

Ja niinhän se on, että hiukset ovat naisen kruunu... vaikka olet kuinka laitettu, mutta hiuksesi hampsuiset, epäsiistit ei mikään näytä hyvältä.....kampaajia suvussa.

Terkuin Jaana

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Minulla on sellainen etu, että minun ei kauheasti tarvitse laittaa itseäni, sillä olen täällä niin erilainen:) Olen vaalea, sinisilmäinen ja hoikka, eli erivärinen ja erimallinen kuin muut naiset täällä. Vaikka näyttäisinkin omasta mielestäni jonkun käyttämän ilmaisun mukaan nuutuneelta tirkirätiltä, niin mieheni ja muiden mielestä olen nätti, hih! Suomessa pidin huomattavasti enemmän huolta ulkonäöstäni, sillä siellä oli "kilpasisaria" enemmänkin;D Ja siellä tietty kävin myös kodin ulkopuolella töissä. Nykyään minulla kuluu aamuisin itseni laittamiseen 1-5 minuuttia! Asumme maalla, eikä kukaan minua näe. Lisäksi vaatevalikoimani on surkastunut pelkästään käytännöllisiin ja urheilullisiin vaatteisiin (vaikken edes urheile!) Mutta kun kesä koittaa ja voi käyttää vähän hepeneitä ja korujakin viitsii vaihdella, niin kyllä on ihan erilainen olo!
Vielä tuosta nuorekkaasta mummiudesta...sekin varmaan vaikuttaa, miten nuorena tulee mummoksi! Mielestäni oma äitini on nuorekas mummi, mutta jos minusta joskus tulee mummi, niin olen silloin kai jo ikivanha. Siis kun minulla on jo nyt ikää jonkin verran, enkä ole ehtinyt vielä lapsiakaan hankkia.
Ja sitten vielä yksi näkökulma mummiuteen: Minun mummoni ei ollut nuorekas, mutta KAUNIS ja TYYLIKÄS! Hän käänsi päitä vielä 80-vuotiaana, vaikkei hän todellakaan yrittänyt näyttää nuorekkaalta, vaan tyylikkäästi ikäiseltään. Hänen ulkonäköään ja pukeutumistaan ihailivat monet. Mummolla oli upeat paksut kauniin harmaat hiukset ja mikä ryhti!
Ja vielä tähän loppuun ehkä teidän mielestänne vähän lapsellinen kommentti: Minua surettaa että vanhan ajan "mummomummot" ovat kuolleet sukupuuttoon. Suloiset nutturapäiset mummot kukkakoltuissaan ja essuissaan:)

Krisse kirjoitti...

Mia Chilen Peikkkokukulalta..ihan hyvä kommentti..ei minunkaan mielestäni tarvitse näyttää nuorelta ollakseen hyvän näköinen mummi..vaan sellainen tyyli missä viihtyy ja on sinut itsensä kanssa.Ja on hoidettu. Mutta ei kuusikymppisen tarvitse säkkiin pukeutua. Ja minä tunnen itseni perusmummiksi. Ja olen oikea vanhanaikainen mummi vaikkakin pitkissä
kynsissä ja huulet maalissa.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Krisse:) Uskon, että olet loistomummi!

Hävettää tunnustaa, etten edes tiedä, mitkä ovat geelikynnet...

Krisse kirjoitti...

Mia Chilen peikkokukkulalta.....ei hätiä mitiä...ymmärsin kyllä ettet arvostellut minua...ja kiitos, toivottavasti olen lastenlasten mielestä myös loistomummi..
mukava viikonloppua sinulle..:-))

Ainosofia kirjoitti...

Hei Krisse :)
Sinulla riittääkin näitä mainioita kirjoituksia. Hienoa :)

Kyllä se niin on, että oli mies tai nainen niin itsensä hoitaminen kannattaa varmasti aina.
Tuohan se hyvää mieltä itsellekkin ja myös läheisille.
Luulen myös, että "kauneus" tulee meille myös sisältä ulospäin.
Elämänasenne merkkaa aikalailla.

Itse myös 50 täyttäneenä tulee näitä asiota mietittyä ja tyytyväinen olen itseeni. Kyllä sitä jo tässä iässä pitää olla jos milloinkaan ;))
Onhan se mukavaa jos luullaan yli kymmenen vuotta nuoremmaksi...
Meikkaus, vaatteet, hiukset - tekevät paljon ulkonäössämme.
Kuten perimämme geenit tietty.

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

en osaa meikata, kysyn pojaltani neuvoa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pikkusiskolle

Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois,
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois,
pölyt tytön polvista pyyhkimään pois.
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi,
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäviksi,kaiken tään pienelle lahjaksi sois.
Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä,
ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Olethan suojana pienelle suuri puu,jotta pienellä juuret vahvistuu.

Kiitos Sirkka!

Kiitos Anne!

Kiitos Possumamma!

Kiitos Possumamma!

Nähdään pian!

see you soon

tausta

Powered By Blogger