Lukijat

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kuinkas kauan se Unimasa luonasi viipyy.....

..kysyy tosi vähän unta tarvitseva Krisse?Ei tämä minun vireystilaa haittaa että viisi tuntia unta riittää yössä. Mutta jos käyt aikaisin nukkumaan niin aikaisihan sitä sitten ylöskin nöusee. Ja se taas häiritsee asuinkumppania jos alat kolistelemaan viiden aikaan aamulla.
Sitä on oltava ihan hissukseen. Vaikkapa lukemassa ihania blogeja..Iltasanomaa...Naamakirjassa....

Mitä enemmän tulee ikää sitä pienemmäksi minun unen tarve on tullut. Nuorena sitä jaksoi nukkua vaikka puoleenpäivään..jos ei ollut lapset herättämässä. Ja unta riitti vielä päivällekin. Ai niitä ihania päikkäreitä.....

Nyt jos päivällä nukkuu..mikä on tosi harvinaista...niin herätessään on pahalla päällä ja pönttö sekaisin ja suukin maistuu ihan kissan pissalle. Eli ei kiitos!

Tänään heräsin ennen neljää keikkumaan. Koirat pissalle..kissoja sisään ja ulos. Lehti  postilaatikosta ja lukemaan.
Minulle nämä unet riittävät oikein hyvin, en tarvitse enempää.

Kahvit keitän vasta kahdeksan maissa.

Kuinkas se on sinun unen tarpeesi...onko se muuttunut iän myötä?

Lapsena usein, hyvin usein nukahdin tähän lauluun jota Mamma lauloi...SININEN UNI.......
Ei tarvitse enää unilauluja..Nukkumatti, Uni-Jukka tulee kun pään tyynyyn kallistaa...


Huomenta kaikille aikaisin sunnuntaiaamuna...

-Krisse-

13 kommenttia:

Ida Maria kirjoitti...

Mukavaa sunnuntapaivaa!!!!!

Nimma kirjoitti...

Mie olen ihan toivoton unikeko. Eli yhdeksältä nukkumaan. ja jos saisin itse herätä niin yhdeksään se menisi. Olen aina tarvinnut paljon unta ja miusta tulee ihan tavattoman äreä, jos olen väsynyt.

Mi kirjoitti...

mä meen aina aikasin nukkuu-tosin heräänkin kuudenmaissa.

Verna kirjoitti...

Kuulostaa siltä, että meitä on paiskattu samantyylisellä unikulttuurilla. ; ) Minä olen jo lapsena herännyt leikkimään varhain, jopa aamuyöllä neljän jälkeen... Nukun myöskin noita viiden tunnin yöunia, noin keskimääräisesti ajatellen.

Hauskaa, että otit tämän aiheen esille, sillä olen itse miettinyt joskus kollegoiden kanssa yötyötä tehdessäni ja ihmisten unta vaaliessani, että mitenkähän käy minun unieni iän myötä? Tuleeko minusta puolisoni painajainen, kun herään ennen kukonlaulua kahvin keittoon sitten eläkepäivien koittaessa... ; )

Jännä nähdä miten käy. Kiva kyllä kuulla, että muitakin kaltaisiani löytyy. Ja tosi on, että jos nukkumaan käy liian varhain, niin sitten heräillään jopa 01-03 väilillä....

Kaunista sunnuntaita...

Sussi kirjoitti...

Minä nukkuisin aina pitkään aamulla, jos vain saisi. Yöt tahdon olla välillä hereillä, kun mietin työasioita, mikä on tietysti huono juttu.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

noin ne sanoo, mutta minä haluan vieläkin nukkuu kauan..

Mirva kirjoitti...

Minä laitan herätyskellon päälle nukkumaan mennessäni ja se näyttää yleensä 5-6 tuntia. Nukkumaan menen siinä 01-03 tienoilla. Riippuen onko työpäivä ja aamuvuoro vaiko iltavuki.

Krisse kirjoitti...

Verna...onkohan se tuo vuorotyöläisenä olo mikä on vielä edistänyt tätä vähäunisuutta. Iltavuoron jälkeen usein aamuvuoroon.
Minulle yötyö ei ollut koskaan rasite, ja nukuin ja nukun vieläkin yövuoron jälkeen korkeintaan puoleenpäivään..vaikkakin olisi useampi yö peräkkäin.

Ainosofia kirjoitti...

Hei Krisse :)
Teen 3-vuorotyötä ja olen kova nukkummaan aina kun voin. Ja aika sallii.
Nytkin heräilin klo 12 aikaan ja menen yövuoroon. Illalla tulin kotiin 21 jälkeen.

Normaalisti nukun n. 5 tuntia yössä, mutta kun pystyn niin kyllä 9-10 tuntia menee kevyesti :))

Ja kun minullakin on jo ikää reilusti niin ootteelen sitä ' milloin se unen tarve vähenee kun siitä niin paljon puhutaan...

Kauneusunia tarvitaan ;))

Pikkupiiku kirjoitti...

Minulle unta pitää olla. Olen kärttyinen, jos en saa nukuttua tarpeeksi. Puolisoni taas tulee paljon vähemmällä unella toimeen. Niin olemme erilaisia, mutta hyvin yhteen kuuluvia.

Verna kirjoitti...

Uskon minäkin, että vuorotyö vaikuttaa. Yötyöläisenä olen löytänyt rytmityksen, joka sopii sekä minulle, että perheelleni. Jää enemmän aikaa olla yhdessä. Ja kun tuo uniaika yön jälkeen ei minullakaan ole pitkä. Silti riittää energiaa... : )

Eve kirjoitti...

Kyllä mää nukun, jos lapset antaa nukkua. Oon aina ollu iltauninen, eli en ole jaksanut valvoa myöhään. Nyt kun illat taas pimenee, aikasemmin tekee mieli kömpiä sänkyyn.
Se, että en ole reiluun kuuteen vuoteen nukkunu kokonaisia öitä, harmittaa. Ois mahtava vetästä joskus 8-9 tuntia putkeen, heräämättä. Mutta kai se ikä tekee sen, ja lapset on opettaneet heräilee ja sitten vielä nyt massuvauva.

Tuija kirjoitti...

Minä tarvitsen unta tosi paljon, kesällä rittää 7 tuntia, mutta talvella ei ...yleensä viikolla olen aina ihan puolikuollut, koska en sitten iltaisin kuitenkaan pääse ennen yhtätoista maate ja aamulla pitää herätä 5.45 !
Yök..

Mukavaa syksyn jatkoa sinulle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pikkusiskolle

Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois,
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois,
pölyt tytön polvista pyyhkimään pois.
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi,
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäviksi,kaiken tään pienelle lahjaksi sois.
Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä,
ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Olethan suojana pienelle suuri puu,jotta pienellä juuret vahvistuu.

Kiitos Sirkka!

Kiitos Anne!

Kiitos Possumamma!

Kiitos Possumamma!

Nähdään pian!

see you soon

tausta