Lukijat

lauantai 15. tammikuuta 2011

Yksin..ihan yksin....

..tänään kotona. Kamu menee työkaverin läksiäisiin ja paljuilemaan.

Krisse keskittyy lukemiseen..tuli nimittäin iso kasa pokkareita..Adlibris.comista. Näitä on jo odoteltu...

Tässä kaikkien vaivojen keskellä sitä on alkanut miettiä omaa syömistään ja sitä kuinka paljon lisäineet vaikuttavat oman kehon hyvinvointiin. Joka paikkaan kun lykätään säilyvyysaineita ja kaikenmaailman muita lisäaineita.

Eihän se ruuan tarkkaileminen ole pahasta..mitä olette mieltä?

                                                    =============


Ennen ruoka tehtiin kotona ja ainoa lisäaine oli suola. Tänä päivänä moni työssäkäyvä ostaa kotiin tullessaan valmiita eineksiä ja tekee niistä perheelle päivän aterian. Sunnuntaisin ehkä valmistetaan ruoka perinteiseen tapaan.

Moni nykyaikainen perhe, jossa molemmat vanhemmat käyvät työssä ei pärjäisi ilman valmiita, nopeita eineksiä 

Mutta pahimmilta lisäaineiltä voisi välttyä kun ostohetkellä uhraisi vähän aikaa tutkimalla kaupan valikoimia. Esimerkiksi lihapullapakkauksia löytyy joissa ei ole nitraattia, ketsuppiakin löytyy jossa lukee "ei sisällä säilöntäaineita". 

Pahimpia keinotekoisia atsovärejä ei ole kotimaisisa elintarvikkeissa (esim. karamelleissa) koska ne kiellettiin jo 1980-luvun alussa. EU kyllä sallii ne jälleen, mutta niitä ei ole kotimaisissa valmisteissa. 
Sallittuja lisäaineita on noin 350. Osa niistä on harmittomia mutta useilla kymmenillä on todettu haittavaikutuksia. Oireet voivat olla nokkosihottumaa, päänsärkyä, hengitystieoireita, limkalvo-oireita, vatsaoireita ym.  


Tässä minun suosittelemat kirjat...Nettikaupassa on vielä ALE...kipaiskaapas katsomaan...
Laiskaa lauantaita ...Krisse ainakin laiskottelee!

14 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Täälläkin pääsääntöisesti laiskoteltu. Äskettäin kävin kyllä lenkillä, kun aurinko niin mukavasti paistaa. Mutta ei vielä lämmittänyt, 19 astetta pakkasta nipisteli aika laillakin nenänpäätä:)

Nimma kirjoitti...

Tuo on niin totta. Ruokiin lisätään säilöntä aineita, hapettumisen estoaineita, värejä, keinotekoisia aromeja jne.
Kukaan ei oikeasti tiedä niiden yhteisvaikutuksista!
:(

Rita kirjoitti...

Mahdollisimman vähän valmiseineksiä. Suunnittelua ja viitseliäisyyttä ruuan hankinnoissa/valmistuksessa, että varjeltuisi lisäaineilta.

Eve kirjoitti...

Niinpä niin. Syömme vuodessa ämpärillisen lisäaineita, näin muistan kuulleeni jostain. Mihin ne kasaantuu sitten?
Syömistään saa ja pitää tarkkailla, vaikka toisaalta tieto lisää tuskaa.
Mukavia lukuhetkiä!

Olivieno kirjoitti...

Aika aikaansa kutakin. Itse en ehdi ruoakaupassa paljoa lisäaineita lueskella, tosin ei meillä paljoa eineksiä syödäkään. Ruokaa ostaessa tällä hetkellä ostopäätökseen vaikuttaa eniten se, syövätkö kaikki sitä, lapset ovat välillä niin nirsoja. Ja että ei olisi kauhean epäterveellistä. Vaatimustaso on aika kehnonpuoleinen, mutta eiköhän se aikaa myöten parane kun lapset kasvavat.

Rattoisaa lauantai-iltaa, ihan kadehdin yksinoloasi!

Possumamma kirjoitti...

Kyllä tuota on ruvennut miettimään, että mitä kaikkea myrkkyä sitä itseensä ahtaakin -niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Siksi olenkin tehnyt päätöksen siirtyä kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaan. Ja eineksiä meillä ei onneksi syödä, mutta olen kuitenkin ajatellut koittaa alkaa karttamaan niitä halvatun e-koodeja; eli mausteet menee mm. vaihtoon! Ihmiset oli ennen paljon terveempiä, kun syötiin oman maan perunoita & porkkanoita, ja omien possujen lihaa, toisin on nyt; ihmiset tulee kokoajan vaan sairaammiksi & sairaammiksi:/ Ja ne on nämä kaikenlaiset myrkyt syypäänä. Mä ajattelin jossain välissä hankkia yhden noista kirjoista suomalaisversiona, on varmasti mielenkiintoista, mutta karmivaa luettavaa.

Lovviisa kirjoitti...

Aspartaamista oon lukenu ja kuullu kauhujuttuja...ihan kuulemma verrattavissa hermomyrkkyihin...Tosi on että E-tuotteet mahollisimman vähhiin sapuskoissa.

maiju kirjoitti...

Kirjoitat oikeasta asiasta, nuo kirjat tuttuja. Ostin tuon Aitoa Ruokaa kirjan, jota blogissanikin mainostin. Itse yritän tehdä kaiken niinkuin alusta asti, välttelen E-koodeja, ostan Luomua ja Lähiruokaa. Vaikka Snellmaninkin tuotteissa on vähennettyä, löytty sieltäkin veilä monia E-koodeja.

Tänään teen Munakoisopihhvejä grillattuna, Luomurypsiöljyä ja Luomujuustoraasteella. Guocamolea dipiksi. Nam :)

Karpataan!

Mari kirjoitti...

Mekin on ruvettu vastikään tarkkailemaan lisäaineita, esim. mehuissa on valinnanvaraa... Mausteita ei käytetä enää kuin näitä "oikeita", siis suola, pippurit, cyrry...

Pakkasakka kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä, nyt vain pitäisi alkaa terveellisempi elämä. Tänään on hyvä päivä aloittaa. Kaunista sunnuntaita!

elina kirjoitti...

Meillä kartellaan lisäaineita mahdollisimman paljon. Petos lautasellasi ja Aitoa ruokaa-kirjat ovat tyttären hyllyssä ja niitä olen joskus lueskellut.
Leikkeleitä saa jo ilman lisäaineita, nakkeja samoin, lihaa ostan suoraan tuottajalta luomuna ja mausteseoksia olen yrittänyt karttaa. Mitään eineksiä meillä ei syödä, mutta joskus isäntä ostaa jotain "salaatin, kaltaista" ja perjantaina hän toi tullessaan runebergin tortun joka oli pelkkää lisäainetta. Kovasti yritän lukea kaupassa lisäainelistoja ja käytän oikeaa voita ja oikeaa kermaa, mutta aina tämä ei onnistu. Meidän markettien valikoimissa ei aina ole lisäaineettomia vaihtoehtoja.
Hintaanhan tuo vähän vaikuttaa, mutta tykkään muutenkin yksinkertaisesta ruuasta, joten mitään keksejä ja mehuja meillä ei osteta. Karkit ovat ainoat joita ostan joskus ajattelematta ollenkaan lisäaineiden määrää:):)

Marjattah kirjoitti...

Tieto lisää tuskaa! (Onneksi itse en enää ole vastuussa lasten ruokkimisesta.) Sitkeä laji on ihminen. Ajatteles, miten kuitenkin elämme nykyisin pitempään kuin ennen, vaikka nielemme noita myrkkyjä.

Apropoo, tiesitkö: Kun näppään nimeäsi kommentissa, blogger ilmoittaa että olet salannut profiilisi? Onneks pääsen tänne hallintapaneelin kautta, mutta oudompi ei pääse vastavierailulle?

Krisse kirjoitti...

Joku muukin on sanonut ettei pääse mutta en ole salannyt mitenkään enkä keneltäkään..Mitenkähän sitä alkaisi korjailemaan..hmm

Marjattah kirjoitti...

Sun pitää tutkia tarkkaan google-profiilisi asetukset :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pikkusiskolle

Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois,
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois,
pölyt tytön polvista pyyhkimään pois.
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi,
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäviksi,kaiken tään pienelle lahjaksi sois.
Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä,
ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Olethan suojana pienelle suuri puu,jotta pienellä juuret vahvistuu.

Kiitos Sirkka!

Kiitos Anne!

Kiitos Possumamma!

Kiitos Possumamma!

Nähdään pian!

see you soon

tausta