Lukijat

sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Sunnuntaina...

..täällä Vaaralan mailla sataa vettä. Sade ropisee kattoon ja sumentaa ikkunaruudut. Sisällä on mukava olla. Takassa palaa tuli ja kissa kehrää jalkojen juuressa.

Ah tätä onnellista olotilaa.Mökötuvassa nukkuu kaksi murkkutyttöä onnellista nuoren tytön unta. Olivat eilen illalla kaupungissa, liekö poikia katsastelemassa. Kolusivat kotiin illalla ja jääkääpille ja eikun syömään. Ja purina ja rupattelu pursui suusta taukoamatta. Olisipa noin rento ote elämään kuin tytöillä. Kohta menen herättelemään aamupalalle.Eilen polteltiin kynttilöitä ja katseltiin telkkua. Ei kiirettä minnekkään. Tytöt kirmasivat kaupunkiin ennen seitsemää. Ja Mummi ja Pappa nauttivat kaksin olostaan.Paikallisella seurantalolla Saaripirtillä oli eilen 70-luvun bileet. Oli vanhimman poikani kamun synttärit. Nuoret olivat pukeutuneet 70-luvun tamineisiin. Parta ja viiksetkin tehty kuin silloin ennen. Ja peruukit entiseen 70-luvun malliin. Musiikin jytke kuului myöhään yöhön.Ja "lapsukaiset" nauttivat.....

Laura kissa nauttii uudesta kodistaan täysin siemauksin. Venyttelee, kehrää ja kerjää aina vaan lisää syömistä. Pohjaton nälkä pienellä tuntuu olevan. Ja jos menen vaikka vessaan, kissaneiti tulee mukaan.
Silittäminen on vielä Lauran mielestä arveluttavaa. Kun käsi lähestyy, kissa menee välittömästi kumaraan. No. opetellaan lähestymistä pienin askelin.
Kaukon ja Helmin kanssa menee jo hyvin. Kauko tuttuun tyyliinsä jahtaa kissoja leikkisästi pitkin alakertaa. Jalat vaan lyö tyhjää kurveissa, kuin piirretyissä filmeissä. Suhina vain kuuluu...
Nautinnollista sunnuntaipäivää teillekin Ystävät ja blogissani vierailevat!
-Krisse-

16 kommenttia:

Eliza kirjoitti...

Meillä paistaa aurinko lähes pilvettömältä taivaalta, täältä lähetän päivääsi muutaman auringonsäteen... Nautinnollista sunnuntaita!

Mari kirjoitti...

Mukavaa sunnuntaita sinullekkin Krisse:) Ihania juttuja aina sinulla, näitä on kiva lukea.

Krisse Mummi /Vaarala kirjoitti...

Eliza: Kiitos auringon säteistä. Täällä paistaa jo aurinko!

Mari: Mukavaa kun viihdyt sivuillani.

tiiu kirjoitti...

Ihana oleilua ja vapaata sunnuntaita

Anonyymi kirjoitti...

aamuhämärissä tuli vettä mutta nyt kauniisti aurinko paistelee.

iloista alkavaa viikkoa sinulle!

mimosamamma kirjoitti...

Oli mukava herätä kun sade ropsutti kattoa, silloin ei ole kiire nousta sängystä vaan voi jäädä peiton alle kuuntelemaan ja nautiskelemaan:) Aurinko täälläkin jo paistaa ja tuulinen sää lämpenee taas iltapäivää kohti.
Laura on aivan ihana, se on ominut sinut kokonaan itselleen, oman mammansa...
Rattoisaa työiltaa!

maano kirjoitti...

ihana elämänmakuinen postaus :) mukavaa sunnuntaita :)

Tiia kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta kirjoituksesi. Rentouttavaa syyspäivää =)

jaana kirjoitti...

Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

Meillä päivä on alkanut loistavasti: aamulla kompuroitiin tuvan lattian poikki myttyyn juostujen mattojen ja lattialle levinneiden kangaspakkojen (jotka onneton jätin illalla pöydälle) ja onnellisina nukkuvien pyromaanikissojen välistä. Eteisessä yritimme löytää jalansijaa Konsonantin kakka-ja pissajätösten lomasta ja siinä samalla yritimme irroittaa kinttujamme koiran naskalihampaista. Pesuhuoneeseen päästyämme olikin enää väisteltävä tyttären pesua odottavia savunhajuisia pyykkiläjiä.
Aamupäivä kului sopuisasti kun koko eläinkunta nukkui, mutta äskettäin onnistui Änkyrä tiputtamaan leivinuunin päältä lattialle kultaköynnöksen purkkeineen ja täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa koko avioliittomme aikan kuulin mieheni suusta v-alkuisen sanan, kun hän raahasi eteisestä (uusien kakka-ja pissajätösten lomassa puikkelehtien) pölynimuria.....

Hanneloore kirjoitti...

Moikka Krisse.

Siellä sataa mutta täällä satakunnassa paistaa aurinko oikein olan takaa ja olenkin tehnyt koko päivän puutarhassa kaikennäköistä:))

Se on kyllä yksi ehkä maailman nautinnollisimpia asioita, kun ulkona sataa ja tuulee, niin silloin kuuluukin nauttia takkatulesta kissa sylissä:))

Mukavaa alkavaa viikkoa:))

Hanneloore

Anonyymi kirjoitti...

tervehdys krisse!
kiva lukea sun blokia kun muuten ei sinusta kuule...
työkiireitä?
nyt alkoi syystuulet ja lehdet lähtevät puista...
ei tartte merelle lähteä kun satelee nythän kotkassa paistaa!!
rattoisaa viikkoa
lissu

Krisse Mummi /Vaarala kirjoitti...

Kiittää kommentoijia Krisse.
On mukavaa ystävät kun jätätte puumerkin kun vierailette sivuillani.

Jaana: On se elämä joskus noiden pikkupentujen kanssa sellaista myllerrystä.
Meillä Kamu viikolla yhtenä aamuna tuli alakertaan ja sieltä alkoi kuulua sellaista sadattelua että..
Koira oli ollut vähän kuralla ja Kamu astunut pimeässä siihen läjään ja kun yritti astua sivuun , uusi läjä alla.. että sellaista elämää Vaaralassakin.
-Krisse-

Clarissa kirjoitti...

Voi noita rakkaita eläinystäviämme.
Meilläkin tänään yllättäen sattui 13-vuotiaalle "lapukallemme" vahinko. Juuri kun asetuimme ruokapöytään huomattiin lätäkkö lattialla ja koiraparka toisessa huoneessa häpeämässä. "Vauva-aikojen" jälkeen ei moista ole sattunut, joten nyt täällä ihmetellään,että kuinka nyt noin.

Marja Kristiina kirjoitti...

Sitä kyllä miettii, millaisia karvaita kokemuksia ihmisistä kissaneidillä on ollut, koska kavahtaa noin lähestyvää kättä. Uskon että hellässä hoivassanne hän oppii vähitellen, että käsi hellii eikä satuta.

Minä tahdon tyttöjen otteen itselleni; rennon ja mutkattoman. Elämä täällä on nyt liian raskassoutuista ja totista.

Lämpimät terveiset!

elina kirjoitti...

Mukavaa, että päiväsi on ollut rauhallinen. Takkatulta ja oleskelua kaipaa touhujen keskellä ja silloin on vaan maltettava oleskella.
Meille meinasi tulla matka Kotkaan. Tytär soitti ja sanoi nyrjäyttäneensä nilkan aamulla ja nyt sitten Olga-koiralla ei ole ulkoiluttajaa. Onneksi asia järjestyi ja Olga pääsi kylään Vantaalle. Olisi muuten tullut 500 kilometriä koiranhoito matkaa.Mukavaa alkavaa viikkoa-

Konsta Oliveri kirjoitti...

Heippahei!
Kävin esittelemässä(ja ihasteltiin yhdessä) kaverilleni näitä sinun sivuja.
Terkkujaterkkuja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pikkusiskolle

Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois,
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois,
pölyt tytön polvista pyyhkimään pois.
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi,
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäviksi,kaiken tään pienelle lahjaksi sois.
Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä,
ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Olethan suojana pienelle suuri puu,jotta pienellä juuret vahvistuu.

Kiitos Sirkka!

Kiitos Anne!

Kiitos Possumamma!

Kiitos Possumamma!

Nähdään pian!

see you soon

tausta