Kaukokin olisi halunut liittyä maistelemaan lohta...
..täällä Villa Vaaralassa "rankan" työn jälkeen nauttivat ihanasta itsesavustetusta lohesta ja kermassa hauduteista juureksista ja Aura Gold juustosta.
Haravoitiin pihaa ja muutama kottarillinen tuli taas kaikennäköistä lehteä ja roskaa. Kamu naputellut kasvihuonetta..edistystä taas jonkin verran...kohta kait valmis... (??onko toiveajattelua)
Laitoin lohen marinoitumaan whisky/hunajamarinadiin. Loraus whiskyä ja loraus hunajaa..lohi valellaan sillä. Pinnalle sitruunapippuria ja kalamaustetta. Annetaan marinoitua noin puoli tuntia......Ja savuun noin tunniksi. Siis kilon painoinen lohi.....
Juureskuutioita pannulle...ensin pannulle vettä n. puoli desiä j puoli purkkia Creme Fraiche..ja haudutetaan neste pois ja hiukan suolaa....
Avataan paketti Aura Gold juustoa..leikataan mahtavan paksuja siivuja lautasella ja lohta ja juureksia...lasi punaviiniä Merlot Cabernet Maestro..italialainen viini...ja sitten meneekin kieli mukana ..on niin hyvää.
Suosittelen kokeilemaan...
Nyt sitten mennään pienelle lenkin poikaselle sulattelemaan...ah niin ihanaa oloa...nam ja nam ja nam........
Hyvää lauantai iltaa toivottavat pulleavatsaiset
Haravoitiin pihaa ja muutama kottarillinen tuli taas kaikennäköistä lehteä ja roskaa. Kamu naputellut kasvihuonetta..edistystä taas jonkin verran...kohta kait valmis... (??onko toiveajattelua)
Laitoin lohen marinoitumaan whisky/hunajamarinadiin. Loraus whiskyä ja loraus hunajaa..lohi valellaan sillä. Pinnalle sitruunapippuria ja kalamaustetta. Annetaan marinoitua noin puoli tuntia......Ja savuun noin tunniksi. Siis kilon painoinen lohi.....
Juureskuutioita pannulle...ensin pannulle vettä n. puoli desiä j puoli purkkia Creme Fraiche..ja haudutetaan neste pois ja hiukan suolaa....
Avataan paketti Aura Gold juustoa..leikataan mahtavan paksuja siivuja lautasella ja lohta ja juureksia...lasi punaviiniä Merlot Cabernet Maestro..italialainen viini...ja sitten meneekin kieli mukana ..on niin hyvää.
Suosittelen kokeilemaan...
Nyt sitten mennään pienelle lenkin poikaselle sulattelemaan...ah niin ihanaa oloa...nam ja nam ja nam........
Hyvää lauantai iltaa toivottavat pulleavatsaiset
Krisse ja Kamu!
36 kommenttia:
Taivaalliselta kuullostaa teidän atrianne - just mun makuun!
..oli niin hyvää...
Voi kuinka ihanat kuvat! Me kävimme syömässä ravintelissa pihapuuhastelun jälkeen.. leikkeen aurajuustokastikkeella, eli autajuustoleike..olisi pitänyt ottaa lohta, mutta kun sitä on huomiseksi.. mutta ei kyllä vetänyt vertoja sinun laittamillesi herkkuruuille...vaikkakin täällä myös nyt kaksi pullevatsaa ja mies just vääntämässä pitsaa...iltapalaksi, se on muuten tosi hyvää...
Heissan Krisse! Olipa taas mukavan herkullista juttua ihanan kuvakoosteen kera. Tulipa hyvä ja iloinen mieli. Meillä sauna lämpiämässä. Sitten isäntä saa grillata kalkkunaa ja muuta tilpehööriä, jääkaapissa Sauvignon Blanc chileläistä valkkaria odottaa.
Hyvää viikonloppua!
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.Uskon, että Kaukollekin olisi maistunut ;)
Kirsi
Ihana kollaasi! Ja maukkaalle kuulostaa aterianne ;)
Nam!! Herahti ihan vesi kielelle=))
Karita
Kiva kun taas kommentoitte...kävelyllä käyty laskemassa vatsaa vaan yhtä ähky vieläkin...
Voi mitä herkkua olette nauttineet!:P
Kukas tuo pikkukaveri on kuvassa?:)
Herkkua syötiin meilläkin tänään; uunilohta uuniperunoiden, salaatin, juustojen, patongin ja hyvän viinin kera. Nam :)
Ihania kuvia!
mulla olis pakkasessa iso lohi...pitäisköhän kokeilla laittaa se tällä kertaa vaaralan reseptillä;) hyvältä ainaki kuulosti!
mukavaa sunnuntaita!
Huomenta herkuttelija. Kylläpä vesi herahti kielelle, kun noita kuvia katseli.
Minä täällä vaan laihdutan, eikä kermoista ja lohista ole tietoakaan.Painoa tippunut 8kg, tavoite olisi vielä saada pois 15kg, enkä sittenkään vielä ole lähelläkään ihannepainoa.Kalaa syön kyllä paljon, mutta meillä ei vielä grillikautta ole avattu, pihalla on vielä lunta ja katonkorjaustelineitä.Kun pihaa on vajaa 200neliötä, täytyy valita korjataanko katto, vai grillataanko.
Voi että ,täällä melkein kuola valuu.
Meilläkin alkoi jo grillikausi eilen mutta vaan makkaraa tällä kertaa,maistui kyllä todella hyvältä.
Mukavaa uutta viikkoa sinulle.
kiitos Tytille, Elinalle, Mallalle, Jaanalle ja Katille kun jätitte kommentin.
Kati : Kuvassa meidän Kauko hauveli täyttää kohta kolme vuotta..Benjaminin kaveri.
Elina: Ollaan oltu Pekan kanssa sellaisella matala hiilihydraatti dieetillä missä saa syödä just tuollaista ruokaa. Kolme viikkoa takana mulla 4 kg lähtenyt ja Pekalla 7 kg suosittelen...siis ollaan karpattu. Katso
www.karppausinfo.fi.
Kylläpä kuulosti herkulliselta, tuotahan täytyy kokeilla.
Mukavaa sunnuntaita
T. Sussi
Haudutetut juurekset on namia. Vettä en tosin käytä, joko nokare voita kattilassa, tai sitten lohkot uuniin.
Kiitos Sussi ja Hannelen Paratiisi...mukavaa kun kävitte kurkkailemassa...-))
Kiva MaarettA KUN TULIT VIERAILULLE. TÄNÄÄN TÄÄLLÄKIN ILTAPÄIVÄLLÄ TOSI KOVA TUULI TAAS. MEREN RANNALLA TUULEE AINA...hYVÄÄ SUNNUNTAITA SINULLE..
Tulin kurkkaamaan..joskos se Kamun ihana kasvihuone olisi ollut pystyssä...ei ei en halua hopuuttaa..tuli vain itselleni tauon paikka ja muutenkin täytyi sisätiloihin turvautua, etten saisi vappunenää,..se kun tahtoo kärventyä helposti auringossa..
Krisse oikein aurinkoista ja lämminhenkistä yhdessäoloa.
terve Sirkka! hih hii,,ei oo valmis vielä kun eilen loppu naulat ja kaupat ei ollut enää auki että olis saanut uusia.
tämä päivä mennyt Ellan synttäreillä ja kyläreissuilla.
ensi viikolla pekka töissä iltavuorossa niin ei paljon ehdi nikkaroimaan..mutta toivossa on hyvä elää..:-)
Mukavaa alkavaa viikkoa. Kakkutilauksia on tullut kivasti. ;)
Heippa.
Kyllä tuo karppaus on ihan tuttua, mutta ei sovi minulle.Insuliinin käyttäjänä en voi sellaiseen ryhtyä, vaikka luulisin sen olevan minulaiselleni lihan ja kalan ystävälle helppoa. Diabeteshoitaja uhkaili jotain ketoasidoosista, tai mikä sen nimi nyt olikaan, ketoaineisiin ja myrkytystilaan se liittyi, mutta sinä taidat siitä tietää enemmän.
Hoitaja vaan kielsi sen dietin ehdottomasti. (olen minä salaa vähän kokeillut)
Kiitos, kun autoitte Reettaa.
Hei Krisse! Blogisi on ihana, elämä maistuu siinä, suorastaan uppouduin siihen. Saanhan laittaa blogisi omaan luettelooni?! (Käy toki vastavierailulla)
Sofi
Tuli ihan nälkä. Nyt on melkein yö, eikä voi alkaa kokkaamaan :(
Mukavaa viikkoa Krisselle!
Elina: Tuosta karppauksesta on niin kaikenlaista mielipiettä..ihan terveydenhuollon ammattilaisilta. Lääkärieden jakautuvia mielipiteitä..
Minäkin olen tabletti diabeetikko mutta mulla se karppaus vaikuttaa sokereihin oikein positiivisesti.
pidetään Pekan kanssa hiilari noin 40 g päivässä eli ei ihan alakarppia... vaan hyvä karppia..Ollaan karpattu aikaisemminkin ja aina tulokset puhuvat puolestaan. mutta kun on paljon kiloja hävitettävänä niin pienen tauon jälkeen aina uusi koitos..jos alkaa tuntumaan huonolta sitten lopetetaan..
Vesi tässä hurahta kielelle kun luin mitä ihania herkkuja=)))Karppasin aikoinani -18 kiloa ja sitten sairastuin ja sain kaiken takaisin=8( Tässä jonkinlaista kasvis/kala karppausta pidän kun en syä lihaa. Aika pienillä hiilareilla menette=OO
Vesihän tässä herahti kielelle jo otsikosta.:) Varsinkin kun olen vähän laihiksella, niin heti kolahti.
Pitääpä joskus kokeilla vihjettäsi.
Edellinen postaus oli myös kiinnostavaa luettavaa.:)
Iloista alkanutta viikkoa!
Kitos Deborah ja Mimmuli. meille tuo karppaus sopii niin mahdottoman hyvin. Eikä olla niin tiukkapipoisia ettei kylässä esim syötäisi tarjolla olevia kakkuja ja pullia...sitten taas ruotuun ja asia silla selvä..:-))
Noniin, nyt onnistuu!:)
..hyvä..että onnistuu..
Hauskaa oli vastaillessa haasteeseen. Ja ihan hirveä nälkä tuli heti, kun tulin tänne! Kokeilin ekaa kertaa kolmisen viikkoa keskitien karppia ja oli tosi hyvä olo.
Subbari..meille käy karppaus kuin nenä päähän....
krisse-
Nam!! Sun reseptiäsi täytyy ehdottomasti kokeilla!!! Kiitos, kun jaoit sen kanssamme!
Ihana, ihana, ihana kollaasi ja jo hei tuli nälkä.
Oikein ihanaa vappua Vaaralan maille!
Ilona
no moi! maailma on pieni paikka :)-olenkin jo tovin seuraillut blogejasi...nyt jätän puumerkkini tännekin.
erittain mielenkiintoinen, kiitos
Lähetä kommentti