..natriumglutamaattia..nyt riittää. Muisti kun on niin huono muutenkin. En halua enää sitä huonontaa. Tämä lisäaine nyt pannaan meillä ainakin.
Suola muuttuu .....
..tähän
Makeutusaineet kahvista pannaan ja nyt tilalle pikkasen intiaanisokeria..
Leikkeleet ilman nitraattia..ja muita E:llä alkavia lisäaineita.
ja pöydällä palaa vuorikristallinen suolalamppu..olikohan tuo nimi oikein..mutta puhdistaa kuulemma huoneilmaa..
Nautitaan terveellisestä ruuasta ja mukavasta viikonlopusta.
-Krisse-
12 kommenttia:
Hieno päätös!! Mukavaa viikonloppua! :)
Totta puhut...Onko tuo suola eriä kuin ruususuola? Meillä käytetään sitä. Lepposata lauantai-iltaa sinulle:)
Lovviisan kommenttiin ekkana kun nyt kerran kommentoimaan aloin, että samaa suolaa on.Vuorisuolaa.
Inkkarisokeria meillä kans on ollu käytössä puuron päällä, tosin on niin vahvan makusta, että kaikki ei tykkää. Nykyään sen harvan kerran ku puuroa syön, niin en sokeroi millään, vain punasta suolaa(keitettäesä tietysti), ihka oikiaa voita ja joskus marjoja päällä. Puurokin luomuma.
On se kumma kun niin hitaasti reakoivat nuo teollisuus ihmiset + kaupat,että kysyntää ois lisä-ja säilöntäaineettomille, luomuille ja lähiruoille!!!
ite soudan ja huopaan hiilareitten kans =). Että olenko vai en... Kun kautta aikojen on leipää syöty, jos kaikki vaihtas luomujauheeksi, ite leipos.Oisko se niin vaarallista.
Toisaalta sitte uskon Heikkilän Anttia ja muita sen asian puolesta puhujia, että verensokeritasot heittelee ku hiilaria syö, kohta on kiljuva nälkä ja huono olokin voi tulla jos kovin paljon makeaa on syöny...
Ja ajatus siitä että sokerilla ruokitaan mahollisesti vaanivia syöpäsoluja. Niin aina tuntuu pahalta vetästä joku herkku naamaan =/.
Rasvasella/proteiinisella ruoalla kun saa sitä nälkää paljon paremmin aisoihin.
Mukavaa viikonlopun jatkoa terveellisemmän ruoan parissa!
Meilläkin natriumglutamaatit pannassa. Tutkin kaupoissa tuoteselosteet ja E621 ei tuu meille enää koskaan. Korkeintaan vahingossa :D
Ainakin kaupassa sanoi että samaa kuin ruususuola...huomenna puuroon kokeilen. Ja kahviin intiaanisokeria....
Rilla minä ja infoan lapsetkin ETTÄ KATSOVAT MITÄ LAPSENLAPSILLE SYÖTTÄÄ....
Mukavaa viikonloppua teille kommentoijat...
On teillä Vaaralassa lumista ja kaunista! Intiaanisokerista olen kuullut pelkkää hyvää. Itsellä on vielä käytössä ruskea sokeri, harvoin sekin. Myös Fazer/Amica-ravintolat ovat poistaneet helmikuussa natriumglutamaattiliemet kaikista ruuistaan.
lopultakin... tsemppiä ruoka muutokseen!
meillä syödään luomua ja oma kasvattamaa ruokaa... sokeria ei juuri käytetä ja ruususuolaa jos tarvitaan:)
kavissyöjänä harmittaa kun kasvikset ovat talvisin niin kalliita ja heikkolaatuisia:(
kesäherkkuja odotellessa!
halit ja yöterkut
Päivi
Subbari...täydet pojot Amicalle...
Päivi....kyllä taalvella tuoreet kotimaiset vihannekset on niin huonoja...
Lisään vielä yhden keskustelulinkin tähän. Natriumglutamaatti poistetaan, mutta nämä silti jää. Lähes samoja asioita.
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=10&p=713333
Meillä on olleet suola ja sokeri jo vuosia poissa käytöstä. Aina kun syön muualla ruokaa, johon on lisätty suolaa, tulee jälkeenpäin joko hirveä jano tai sitten en pysty sitä syömään ollenkaan, koska suolan maistaa niin voimakkaana. Ihminen tottuu nopeasti suolattomuuteen.
Minä olen syönyt hyvin vähäsuolaista ruokaa vuodesta -74 kun odotin nuorimmaistani ja oli turvotuksia . Silloin jätin suolan kokonaan pois. Nykyisin suolaa olen käyttänyt aamupuurossa. Kaurapuuroa en ole saanut alas ilman suolalisää. Tänään kokeilin vuorikristallisuolaa ja hyvää oli.
Kiitos Eve linkistä..pitää tutkailla.
Päivi kiva kun pääsit...
Lähetä kommentti